Varoluş Dergisi

2020 YILINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?

Sanırım 2019’da herkes acıya doydu. Halâ hayatta ve fiziksel, zihinsel, ruhsal olarak sağlıklıysak bunun için öncelikle şükredelim.

Oğlak burcu karmayı anlatır. Yıllardır Plüton’un zaten Oğlak’ta oluşu bizi uzun vadede yıllara yayıp dönüştürürken, Satürn’ün iki yıl önce buna eşlik etmesi de bu meseleyi hızlandırarak ateşlemeye başladı. ‘Satürnyen’ bir güney ay düğümü de eklenince ortaya bizim pek elimizde olmayan durumlar yaşandı. Bu zorluklarla kapasitemizin üzerinde yorulduk. Kimileri direndi ve yanlışı zorlayarak daha büyük karmalar yarattı. Bizimle hiç ilgisi olmayan konuların içinde bulduk kendimizi ve kötü hikayelerimizi karmalarımızı temizledik belki de. Herkes kendi haritalarına göre farklı alanlarda engellenme, kısıtlanma, bitişler, vedalar, kandırılmalar, maddi manevi güç kaybı ve fazla sorumluluklarla sınandı. Oğlak burcu spiritüelliği de sembolize eder. Satürn-Plüton kavuşumlarıyla aynı konuda güç elde ettik. İyi olan güçlendi, kötü olan amacına ulaşamadı ve bu süreç halâ devam ediyor. Jüpiter’in bir yıl boyunca Oğlak burcunda olacak olması iyicil etkideki yapısına rağmen çok da verimli ve doğasındaki bolluğu bereketi yaşatabilir olmayacak. Jüpiter vermek isterken  Satürn kısıtlayacak. Fakat nisan ve kasım ayları arasında Jüpiter’in Plüton ile kavuşumları maddi büyük kazançlar elde edilmesine fırsat sunacak. Bu süreçte geçtiğimiz yıllardan dibe vurup yüzeye çıkışımızı öğrendiklerimizle bu yıl harekete geçmek olarak kullanalım. En büyük güç ve destek bu yıl kendimiziz ve harekete geçersek destekleneceğiz..

Yeni yıla 26 Aralık’ta ve etkisi aylarca sürecek olan güneş tutulmasıyla giriş yaptık. Herkesin farklı alanlarda köklü ve istikrarlı sonuçlar elde edeceği ve bunların ‘kadersel’ olmakla birlikte Uranüs’ün Boğa burcundaki uzun seyrinin bu tutulmada Jüpiter ile destekleyici açısının olması ani şanslı fırsatlarla karşılaşacağımızı ve değerlendirdiğimiz taktirde hayatımıza güzellikler katacağını söyleyebiliriz.

Mart ve temmuz ayları arasında Satürn’ün Oğlak’tan çıkıp Kova burcuna geçmesiyle kendi kendimize yeterli olma psikolojisine girebilir, sosyal alanlarda engellenmişlik hissi yaşayabiliriz. Özgürlüğümüzün ve orjinalliğimizin dönüşemeyip geleneksel çerçeveyle sınırlandırıldığını görebiliriz.

Bir buçuk yıldır ay düğümlerinin zorlu Yengeç ve Oğlak aksı mayıs ayı itibariyle son bulacak ve en şanslı çalışan İkizler Yay aksına geçecek. İkizler-Yay bilgi aksıdır. Cehaleti yok etmek ve ilahi bilgiyi yaymakla ilgilidir. Haritalarında güney ay düğümü Yay, kuzey ay düğümü İkizler olanlar doğuştan evrenin tüm bilgisine sahiptir ve bu hayatta karşılaştıkları olaylar onlara bilgilerini sürekli hatırlatır ve güdüsel, öğretici, aktarıcı duyguları devreye girer. Yöneticisi Merkür olan bir kuzey ay düğümü İkizler aksı deneyimleyeceğimiz için zeka ve mantığımızı çalıştırdığımız strateji yaptığımız takdirde istediğimiz gibi bir kader yolu sağlayacağız demektir. Haritasında ay düğümleri İkizler-Yay aksında olanlar kadersel durumlar ve tamamlanmalar yaşayacaklar.

2020 YILININ BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ

YÜKSELEN KOÇ: İş hayatında ve kazançlarınızla ilgili köklü değişimler yaşadınız. Birçoğunuz üstlerinizle problemler yaşadı. Bu hayatınızın bu alanında reform yaratmak içindi ve canınızı sıkan olaylar buna vesile oldu. Şimdi bu bir yıl 26 Aralık’taki güneş tutulmasının da etkisiyle kariyer hayatınızda daha şanslı ve destek alarak başlıyorsunuz. Daha içinize sinen bir pozisyonda üstlerinizle de ilişkilerinizin iyicil olacağı etkiler alacaksınız. Mart temmuz ayları arasında kariyerinizin getirileriyle ilgili yeni fikirleriniz olabilir. Sosyal çevreniz ve arkadaşlıklar alanında yeni gündemleriniz olabilir. Mayıs ayından itibaren bir buçuk yıl yurt içi yurt dışı seyahatler, yeni eğitimler, yakın çevrenizle ve varsa kardeşlerinizle ilgili gündemler, hayata olan bakış açınızın sizi meşgul edeceği gözüküyor.

YÜKSELEN BOĞA: Bakış açınız zorlayan, bildiğinizi unutturan veya ‘bu bana ait değil’ dedirten olaylarla değişti ve dönüşüm sağladı. Bazılarınız uzak akrabalarla ilgili sert deneyimler yaşadı, bazılarınız gittikleri ülkelerde zorluklar.. Bir yıl boyunca bu konulardan yana daha yumuşak etkiler alıyor olacaksınız. Mart-temmuz arası iş hayatınızda toplumsal statünüzde üstlerinizle ilgili farklı yeni gündemler söz konusu olabilir. Mayıs ayından itibaren bir buçuk yıl iş ve kazançlar alanınızda büyük gündemleriniz olabilir. Geçtiğimiz yıl büyük kazançlar elde etmiştiniz. Bir buçuk yıl daha fazla çalışmak, efor sarf etmek zorunda kalabilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER: Hayatta kalma mücadelesi içinde olduğunuzu söylersek yanlış olmaz. Kazançlarla ilgili büyük dönüşümler, belki size ait olmayan ya da ödemek zorunda kaldığınız borçlarla yoruldunuz. Bazılarınızın babalarıyla ilgili sağlıksal problemleri, vefatları olmuş olabilir. Bazılarınız ciddi korkularla sınanmış olabilir ve hatta spiritüel savaşlara maruz kalmış olabilir. Uranüs’ün bilinçaltı yolculuğunu da katarsak sistemin sizi ruhsal olarak güçlendirmek istediğini söyleyebiliriz. Bu yolculuk uzun sürecek. Kendinizi negatiften korumayı öğrenmelisiniz. Mayıstan itibaren bir buçuk yıl ilişkiler alanında deneyimler yaşayacaksınız. İlişkiler üzerinden kendinizi tekrar keşfedebilirsiniz. ‘Sen-ben’ arasındaki dengeyi kurmak öğretici konunuz olacak.

YÜKSELEN YENGEÇ: Uzun zamandır ilişkiler, evlilikler ve iş yaptığınız kişilerle ilgili açık savaş ilan ettiniz. Sistem sizi insan ilişkileri üzerinden test etti ve bu alanda güçlendirdi ve karakterinizde değişimlere sebep oldu. Bazılarınız hormonel sağlık konularıyla uğraştı. Bu etkiler beş ay daha devam ediyor. 26 Aralık’taki ‘Güneş Tutulması’ ilişkiler ve iş alanına etki ederek şanslı ortaklıklar yapmanızı sağlayacak. Mart temmuz ayları arasında hayatta kalma mücadelesi, para konuları, size ait olmayan veya evliyseniz eşinizi ilgilendiren borçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu dönemde enerjisel olarak da güçlenmeniz gerekiyor. Mayıstan itibaren bir buçuk yıl gündeminiz iş, sağlık, gündelik hayat ve ruhsal dünyanızla ilgili olacak. İş hayatında ve farkında olmadığınız kişilerin size zarar verme olasılığı etkileri yüksek olacağından bu dönem gözünüzü dört açmak ve sakinliğinizi enerjinizle birlikte korumalısınız. Enerjinizi yükseltmek için destek almanız gerekiyor.

YÜKSELEN ASLAN: Gündelik yaşam, iş ve sağlık alanınızı ilgilendiren alanda uzun zamandır mücadele veriyor ve enerji düşüklüğü yaşıyor olabilirsiniz. İki yıl boyunca bilinçaltı ve ruhsal dünyanızda sorgulamalar yaşamış olabilir ve arkanızdan dönen gizli düşmanlıklara şahit olmuş olabilirsiniz. Güneş tutulması ve Jüpiter’in de etkisiyle bir yıl boyunca enerjiniz yükselecek, gündelik yaşamınızdaki konuların daha kolay ve desteklice üstesinden gelebileceksiniz. Sağlık problemi olanlar şifasını da bulacak. Mart temmuz ayları arasında ilişkiler evlilikler ve ortaklıklar alanında disipline olma sorumluluk alma hissine bürünebilirsiniz. Mayısta sonra 1,5 yıl ruhsal buhrandan sıyrılmış olacaksınız. Çok fazla sosyalleşme, arkadaş çevrenizle bir araya gelme, kalabalıklar içinde olup kendinize ve çevrenize daha fazla vakit ayıracaksınız.

YÜKSELEN BAŞAK: Güneş tutulması etkileri iş yaptığınız sosyal çevrenizi, duygusal alanınızı, varsa çocuklarınızla olan gelişmeleri, hobilerinizi, paranızı değerlendirdiğiniz döviz kurumlarını işaret ediyor. Bu alanda hangi konuda güncelseniz zorluklar atlatılmış olup bir yıl boyunca destek alıyorsunuz. Çocukları olanlar çocuklarıyla ilgili varsa hastalıkların şifasını ve çözümünü bulacaktır. Çocuğu olmayanların çocuk sahibi olabileceği, kaybettiren döviz alımlarınızın bir yıl kazanca dönüşeceği, sosyal alanda hizmet verenlerin ilişkilerinin şanslı ve iş yaptığı kişilerden destek göreceğini söyleyebiliriz. Mart-temmuz arası tansiyonunuza, kemiklerinize dikkat etmelisiniz. Güncel hayatınızda kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Kendinize farklı ve yaratıcı metotlar geliştirirseniz Satürn’ün negatif etkileri azalacaktır. Mayıstan itibaren bir 1,5 yıl iş ve yaşam alanınız arasındaki konular ve dengeyi sağlamak deneyim alanınız olacak. Uzun zamandır yapmak istediğiniz bir işi kolaylıkla hayata geçirebilir ve verim elde edebilirsiniz. Aklınız çok fazla aile köklerinizle meşgul olabilir. Bununla ilgili önünüze çıkan her konuyu çözebileceksiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: 26 Aralık’taki Güneş tutulması yaşadığınız alan ve aile temalarınızı ilgilendiren zorlu konulara ışık tutuyor. Uzun zamandır sizi meşgul eden çözülemeyen ailevi konuların aile büyüklerinizi yaşadığınız alanı ilgilendiren konularda büyük çözümlenmeler yaşanacak. Bazılarınız ev sahibi olabilir, bazılarınız evlenip ev ya da şehir değiştirebilir. Mart temmuz arası ilişkileri olanların ilişkilerinin sınanacağı, öğretici ilişkiler yaşayacağı, çocukları olanların çocuklarının sağlıklarına dikkat etmesi gereken bir dönem. Bu dönemde spekülatif yatırımları tercih etmeyin. Sosyal alanda ve ilişkilerde de kendinizi kısıtlamaya geçeceğiniz bir dönem deneyimleyebilirsiniz. Mayıstan itibaren 1,5 yıl çokça seyahat edebileceğiniz, bazılarınızın yeni eğitimler alacağı, bakış açılarını genişleteceği ve büyüyeceği bir dönem olacak. Mahkeme durumları olan kişilerin şansları kendilerinden yana olacak.

YÜKSELEN AKREP: Yeni yıla iş hayatınızda sosyal çevrenizi de ilgilendiren bir tutulmayla giriyorsunuz. Yapmayı planladığınız köklü ve kurallara uygun, içinize sinen iş başlangıçları ve anlaşmalarla büyüyeceğiniz bir dönem var. Sosyal çevrenizden ve olgun kişilerden destek alıyor olacaksınız. Sosyal medyayı ilgilendiren işler yapıyor olabilirsiniz. Ya da yapacağınız işler sosyal medyada çok duyulacak olabilir. Bu dönem kardeşlerinizle olan ilişkileriniz de iyileşmeye başlıyor. Hayatınızda sonlandırmış olduğunuz ilişkiler ve ortaklıklar olabilir. Bu etki evlilikler, ilişkiler, ortaklıklar aracılığıyla altı yıl etki altında olacak. Evliliğiniz, ilişkinizde, ortaklıklarınızda uzun vadede deneyimleyeceğiniz ani gündemler söz konusu. Mart temmuz arası dönem ailevi konular tetiklenebilir. Bu kişi babanızı ve sağlığını ilgilendiren bir konu da olabilir. Mayıstan itibaren bir buçuk yıl deneyim alanınız kazançlarınız ve ödemeleriniz ile ilgili olacak. Beklenmedik giderler olabileceği gibi dış kazançlarla varsa eşinizin parasıyla ilgili değişimler olabilir.

YÜKSELEN YAY: Uzun zaman kazanç konularıyla ilgili zorluklar yaşamıştınız. Tutulmanın etkisiyle birlikte yeni yıla bu destek etkilerle giriyorsunuz. Sistem bereketsizliğinizi değil parayı yönetme şeklinizi değiştirip güç kazandırmak istemişti. Bu bilince varanlar şanslı kazançlar elde edecekler. Mart-temmuz arası varsa kardeşleriniz ile ilgili zorlayıcı gündemleriniz olabilir. Trafikte ve yolculuklarda dikkat etmelisiniz. Mayıstan itibaren bir buçuk yıl deneyim alanınız sağlığınız, karakteriniz, insanlarla ve özel hayatta olan ilişkiniz.. Bencilliğiniz ve paylaşımcılığınız arasındaki konularla büyüyecek ve deneyim sağlayacaksınız.

YÜKSELEN OĞLAK: Uzun zamandır insanlar ve ilişkilerinizle ilgili sorunlar sizi içinize kapatmış olabilir. Hizmet ettiğiniz alanlarda sosyal çevreden darbe görmüş olabilirsiniz. Yükseleninizdeki gezegen yoğunluğu sizi özellikle ilişkiler üzerinden disipline etti. Karakteriniz üzerinde köklü değişimlere sebep oldu. İlişki evinizde olan tutulma dönemlerini hatırlayın, tutulmalar kadersel etkiler taşır, ilişki evinizde gerçekleştiği için bu tarihlerde “ruh ikizi”nizle karşılaşmış olabilirsiniz.. Mutlu ilişkisi olanlar ilişkisini daha ciddiyete geçirmiş olabilir, bitmesi gereken ilişkilerin de yeni kararlarla biteceği bir dönem. Tüm isteklerinizi Jüpiter’in yükselen etkisiyle hayata geçirme döneminde olacaksınız. Hayata geçirmek evresinde düşündüğünüzü uygulamak Jüpiter’in yükseleninize geçmesinden dolayı sizi üşengeç bir ruh haline de sokabilir. Bunun farkında olarak kararlarınızı ertelemeden eyleme geçin. Çünkü gerçekleştirmek istediğiniz idealleriniz ve size ışık tutan bir yol var..

Mart-temmuz arası kazançlarla ilgili kısıtlanma hissi gelebilir. Bu etkiyi parayı doğru yönetmek olarak çalıştırırsanız bereketsizlik düşünceniz kalkar. Mayıstan itibaren bir buçuk yıl, dönem dönem yorgun hissedebilirsiniz. Ruhsal sağlığınıza önem verin. Bu dönem dışınızda gelişen arka planda dönen birtakım  olaylara şahit olabilirsiniz. Ruhunuzu, zihninizi rahatlatmak ve dengeye getirmek için dua etmek, meditasyon, yoga enerji çalışmalarına daha fazla zaman ayırın. Bilinçaltınızı güçlendirdiğiniz, enerjinizi koruduğunuz sürece sizi kimse alt edemeyecek ve günlük hayatınıza, işlerinize daha fazla konsantre olabileceksiniz.

YÜKSELEN KOVA: İlahi planın sizi ruhsal anlamda güçlendirmek istediğini çözdünüz. 26 Aralık’taki tutulmayla bu güçlenme köklenerek devam ediyor. Mart temmuz arası sorumluluk duygunuz tetiklenebilir fakat özgür ruhlu kişiler olarak kendinizi baskı altında hissetmeniz de olası. Mayıs ayından itibaren 1,5 yıl sosyal çevre, arkadaşlıklar, hobileriniz ve aşk hayatı gündeminizde olacak. İlişkisi olmayanlar aşık olabilir, mutlu beraberlikler yaşayabilirler. Çocuğu olmayanlar çocuk sahibi olabilirler.

YÜKSELEN BALIK: Sosyal çevrenizde ve arkadaşlıklarınızla büyük bitişler dönüşümler yaşadınız ve güç kazandınız. Bazılarınız yeni eğitimlere başlayabilir bazılarınız taşınabilir. Bu bir astroloji eğitimi de olabilir. Mart-temmuz arasında bilinçaltınızı zorlayan kısıtlayan olaylar ve düşüncelere girmeniz mümkün. Yalnız kalmaktan içinize kapanmaktan uzak tutun kendinizi ve sosyalleşmeye çalışın. Mayıstan itibaren 1,5 yıl iş ve aile temaları gündeminizde olacak. Belki var olan işinizi bırakabilir daha çok eviniz ve aileyle olmak durumunda kalabilirsiniz. İş değişikliği yapabilir veya evden çalışabilirsiniz.

Hepimiz için yeni başlangıçlarla dolu yepyeni sayfalar açılırken kibir ve ego tuzağından uzak, tek rakibimizin kendimiz olduğunu; aksini düşünme sebebimizin güçsüz yanımızdan kaynaklandığını bilerek kendimizi olduğumuz gibi kabul edelim ve başkalarıyla değil isteklerimizle savaşalım. Gerçek planda bir zaman kavramı olmasa da, biz insanlara göre zaman eylemsel olarak hayatî olmalı. Boş olaylara takılı kalmanın kendimizi geriye götürdüğünün bilincinde olmalı ama eyleminde olmamalıyız. Hayvanlara, yaşlılara yardım etme isteğini andan bir isteğe bağlı değil, bu bilinci benliğimizle bütünleştirmeliyiz. Çünkü biz de onlardan biriyiz. En kolay anlatabileceğim yol şu; ‘Kendin için yapılmasını istediğin ne varsa onları başkalarına yap.’ Bunu kendine getirisi olacağı beklentisiyle değil iyiliği hücrelerine yerleştirmen için yap. Gerçek güç ve ruhun tüm engelden özgürlüğü sadece saf niyet ve iyilikten gelir. Sen güçlü olursan mutluluklarının sebebini insanlardan, olaylardan bağımsız kılar, büyür, farkında olabilir, misyonunu görebilir ve ancak böylece doğruyu insanlara aktarabilirsin.

Hayallerinizin ötesinde mucizelerle dolu mutlu yıllar..

Sevgi ve farkındalıkla.

 

Yorum yap

İnternet üzerinden dijital yayın hayatına ilk olarak 2013 yılında başlamış olan Varoluş Dergisi, kısa bir aradan sonra şimdi yeniden okurları ile birlikte. Değerli yazarlarımız, Spiritüalizm, Reiki, Yoga, Astroloji ve Yaşam alanlarında, siz değerli okurlarımız için yazıyor…

Arşivler