Varoluş Dergisi

2024 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

Acısıyla, tatlısıyla zor bir yılı geride bıraktık. Yeni umutlar içimizde yeşerirken, 2024 için gökyüzü burçlara ne mesajlar veriyor bakalım. Yükselen burcunuza göre okursanız daha doğru yorumlar bulursunuz. Yükseleninizi bilmiyorsanız burcunuza göre okuyabilirsiniz. Barış, sağlık, bereket dolu bir sene dilerim. Keyifli okumalar.

 

KOÇ BURCU ve YÜKSELEN KOÇLAR

Sevgili Koçlar, 2024 yılı ilişkiler alanınız çok hareketleniyor. Yıl içinde Koç ve Terazi aksında olacak tutulmalar, gelecek hedeflerinizi ortaya koymak adına planlarınızı ve girişimlerinizi destekliyor. Artık bireysel olarak öne çıkma, risk ve inisiyatif alma zamanı. İlişkilerinizde ciddi adımlar atacağınız ve inisiyatif alacağınız bir yıl sizi bekliyor. 26 Mayıs’a kadar Jüpiter Boğa burcunda olacak. Kazançlarınızla alakalı; özellikle uluslararası konular, uzaklar, eğitimler, yabancılarla ilgili deneyimlerinizi fırsata çevireceğiniz beş ay var önünüzde. Uranüs’ün uzun zamandır kazançlar hanenizde seyahat etmesi bu alanda farklı yöntemleri deneyimlemenizi; sürpriz kazançların yanında bazı maddi aksamaları yaşamanızı da sağladı. Arkadaşlarınızla yaptığınız ya da yapmayı düşündüğünüz girişimler için 26 Mayıs’a kadar olan vakitleri değerlendirebilirsiniz. 21 Nisan 2024’te para hanenizde gerçekleşecek Jüpiter ve Uranüs kavuşumu, 14 yıllık yeni bir sinodik döngüyü başlatacak. Parasal aktivitelerde ve kazançlarda yükselmeye ve yeniliklere işaret ediyor. Bu konularda başlatacağınız girişimlerin yansımalarını için önünüzdeki üç buçuk yıl çok önemli. 7 Mart 2023’ten itibaren Satürn’ün Balık burcuna geçişi ile kariyeriniz ve sosyal çevrenizde müdahale edemediğiniz durumlar ve zorlanmalarla karşılaşmış olabilirsiniz. Ebeveynlerle alakalı sağlık sorunları ile uğraşmak yormuş olabilir. 2024’te alacağınız destekleyici açılar bu zorlukları unutturacak. 21 Ocak2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna bir sürelik geçişi ile arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizde yeniden dönüşüm vakti. Kalıcı değişimler 19 Kasım itibariyle tekrar devreye girecek. 4 Ocak-13 Şubat arası kariyerinizle alakalı cesur adımlar atabilirsiniz. 30 Nisan-9 Haziran arası Mars’ın Koç burcuna geçişi ile enerjiniz yükseliyor, spor ve aktiviteye başlamanız iyi olur. Ayrıca bu tarihler arası sabırsızlıktan kaynaklanan sakarlıklar olabilir. 26 Mayıs sonrası özellikle uzun zamandır aklınızda olan uzaklara taşınma, ülke değiştirme ve yurtdışı konularında yeni açılımlar var. Kardeşler ve yakın çevrenizle ilgili değişimler sizi de yakından ilgilendirecek. Bu yıl yeni şeyler öğrenmeye meraklı olacaksınız. 25 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşecek yılın ilk Ay tutulması, ilişkileriniz ve ortaklık yaptığınız kişilerle alakalı vereceğiniz kadersel sonuçları hızlandıracaktır. 8 Nisan’da Koç burcunda olacak yılın ilk Güneş tutulması; yuva, çocuk sahibi olma, ailenin genişlemesi ve sağlığınızla ilgili alanlarda kadersel başlangıçları hayatınıza taşıyacaktır. 4 Eylül ve 4 Kasım arası miraslar, taşınmaz gayrimenkullerle ilgili gündemleriniz ve girişimleriniz olabilir. Biraz stresli olan bu dönemde sağlığınıza özen gösterirseniz kazançlı çıkarsınız. Yılın son Ay tutulması, 18 Eylül’de Balık burcunda olacak. Gizli saklı bazı konuların ortaya çıkışına şahit olabilirsiniz. Yılın son Güneş tutulması 2 Ekim’de Terazi burcunda olacak. Evlilik ve ortaklıklarla ilgili kararlar için yeni şanslar ve fırsatlar yeşeriyor.

BOĞA BURCU ve YÜKSELEN BOĞALAR

Sevgili Boğalar, parasal konularda 2024’te çok şanslısınız. Şans ve paranın evrensel göstergesi Jüpiter 26 Mayıs’a kadar sizin burcunuzda seyahat edecek. Yaptığınız işten kazancınız artabilir ve ortaklı gelirler, miraslar ile ilgili ilave gelirleriniz oluşabilir. Bu dönem ruhunuza iyi gelecek konularda eğitim alabilir, spora başlayabilirsiniz. Jüpiter dokunduğu yeri genişleteceğinden 26 Mayıs’a kadar kilo almaya elverişli olabilirsiniz. Uranüs’ün uzun zamandır burcunuzda seyahat etmesi ile kariyer anlamında zaman zaman kopukluklar, anlaşmazlıklar ve farklı çalışma tarzları ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Aniden üstünüze yeni birinin atanması ile şok olduğunuz durumlar oluşmuş olabilir. Jüpiter’in 16 Mayıs 2023’te burcunuza geçmesi ile önemli fırsatları da karşınıza çıkarmak için zemin hazırladı. 21 Nisan’da burcunuzda Jüpiter ve Uranüs kavuşum yaparak 14 yıllık önemli bir sinodik döngüyü başlatacak. Motivasyonlarınız, dış görünüşünüz ve kariyerinizle ilgili önemli adımlar atacağınız bir yıl. Özellikle önümüzdeki üç buçuk yıl bu konularda başlattığınız girişimlerin yansımalarını göreceksiniz. Kendinize, sağlığınıza ayrı bir özen göstereceksiniz. 7 Mart 2023’te Satürn Balık burcuna geçişi ile sosyal çevrenizde ve arkadaşlıklarınızda bir daralma ve soğuma dönemi oluşmuş olabilir. Arkadaşlıklarınızı bazen sorguladınız; bazen çevre temizliği yaparak eski arkadaşlıklarınızla devam ettiniz. Bu süreç biraz daha bu şekilde devam edecek. 26 Mayıs’a kadar Satürn burcunuzdaki Jüpiter’e olumlu açılar yaparak yurt dışında ve uzaklarda bulunan eski arkadaşlarınız vasıtasıyla önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. 21 Ocak- 2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile kariyer anlamında önemli değişimler ve yeniden düzenlemeler gündeme gelecek. Plüton’un bir süreliğine Kova burcundan tekrar Oğlak burcuna geri dönüşü ve ardından tamamen Kova burcuna geçişi 19 Kasım’ı bulacak. Ebeveynlerle ilgili gündemler de bu tarihlerde olabilir. 13 Şubat–23 Mart arası kariyerinizle ve ilişkilerinizle ilgili bazı durumlar sizi zorlayabilir. Özellikle 9 Haziran ve 20 Temmuz arası ilişkilerle alakalı hızlı gelişmeler ve kararlar olabilir. Sağlık konularında da özellikle dikkat etmemiz gereken vakitler 9 Haziran-20 Temmuz aralığı. Bu yıl olacak tutulmalar Koç ve Terazi burçlarında olacağından ilişkilerinizde gizli saklı konulardan uzak durmanızda fayda var. Size bağlı yeni ekipler ve çalışanlarınızla alakalı önemli başlangıçlar ve tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Özellikle 25 Mart, 8 Nisan ve 2 Ekim bu konulardaki kadersel gelişmeleri hızlandıracak. 18 Eylül’de Balık burcunda olacak Ay tutulması ile finansal anlamda yapacağınız yatırımlarda dikkatli olmanız gerekebilir. Yıl sonuna doğru taşınma ile ilgili durumlarınız oluşursa 4 Kasım öncesi bu planı yaparsanız daha doğru bir zamanlama olur.

 

İKİZLER BURCU ve YÜKSELEN İKİZLER

Sevgili İkizler, 2024 yılının ikinci yarısı şansınız dönüyor. 26 Mayıs sonrası kariyerinizle ve ilişkilerinizle ilgili karşınıza çıkacak fırsatlara inanamayacaksınız. Jüpiter Boğa burcunda ilerlerken daha çok içe çekilip şifalandığınız bir dönemdi. Özellikle şifacılık ve daha önce bilmediğiniz eğitimlere merak saldınız, belki de eğitimler aldınız. Özel hayatınızda da daha gizli ve müdahale edemediğiniz durumları yönetmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Bu dönem içe dönüşün muazzam sıçramaları ile psikolojik olarak farklı bir güç ve bilinç geliştirdiniz. İçinize doğru olan yolculuktan artık dışa doğru paylaşıma hazır olun. 21 Nisan’da Jüpiter ve Uranüs’ün Boğa burcundaki kavuşumu ile 13 yıllık sinodik döngü başlayacak. Uzaklar ve bilinçaltınızla ilgili olacak önemli uyanış, yeni ilimleri ve bir bacağında yurtdışı konuları hayatınıza taşıyacak. Yeni bir dil öğrenmek ve farklı kültürleri araştırmak isteyeceksiniz. Önünüzdeki üç buçuk yıl bu konuların etkilerini görmeniz için çok önemli. 26 Mayıs itibariyle şans ve  fırsatlar önünüze geliyor. Özellikle kendi işinizi yapabileceğiniz ve danışmanlık verebileceğiniz konulara yöneliyorsunuz. Yılın ikinci yarısına şimdiden hazırlanın. Evlilik ve iş ortaklıkları ile ilgili teklifler alabilirsiniz. Jüpiter dokunduğu yeri genişletir. Özellikle yükselen İkizler için 26 Mayıs sonrası kilo problemleri oluşabilir. Aman dikkat! 7 Mart 2023’te Satürn’ün Balık burcuna geçişi ile bazı krizli konular hayatınızın tam ortasına oturmuş olabilir. Özellikle ebeveynler ile ilgili sağlık sorunları ile uğraşmak sizi yormuş olabilir. Yaşanılan zorluklar sizi daha güçlü yapacak ve yeni fırsatlarla karşılaştıracaktır. 21 Ocak–2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile yeni eğitimlerle ve felsefelerle dönüşmek, Okült ilimlere ilgi duymak ana temalar olacak. İş nedeniyle şehir ve ülke değişimi söz konusu olabilir. Bu sürece alışmak için yeni bir dönem başlayacak. 19 Kasım itibariyle bunu daha net yaşayabilirsiniz. 23 Mart–30 Nisan arası kariyer ile ilgili yoğun ve tempolu dönemler olacak. Yeni bir ekip kurabilir ya da arkadaş çevremizle yeni oluşumlar içine girebiliriz. 20 Temmuz–4 Eylül arası sağlık konularına dikkat edelim. Özellikle tutulmalarla birlikte sosyal çevremiz, arkadaşlarımız ve çocuk konuları ile ilgili durumlar öne çıkacaktır. 25 Mart ve 2 Ekim’de Terazi burcunda olacak Ay ve Güneş tutulmaları ile çocuklarla ilgili kararlar verebilir, özel hayatınızda yeni insanlarla tanışabilir, finansal olarak spekülatif alanlara yönelebiliriz. 8 Nisan’daki Güneş tutulması ile şanslı bir döneme giriyoruz. Sosyal ortamlarınızdan, arkadaşlarınızdan, bağlı olduğunuz kulüp ve derneklerden gelecek fırsatlar olabilir. 18 Eylülde Balık burcunda gerçekleşecek Ay tutulması kariyerinizle ve ilişkilerinizle alakalı önemli tamamlanmaları ve değişimleri gündeme getirecektir. Bu dönemde kararsızlık ve çok fazla ödün vermek söz konusu olabilir. Duygusal olmaktan çok mantıklı olanı seçmek sizi daha kazançlı kılacaktır.

 

YENGEÇ BURCU ve YÜKSELEN YENGEÇLER

Sevgili Yengeçler, iyicil etkileri barındıran kuzey ay düğümü kariyer evinizde ilerlerken, 2024 yılında olacak tutulmalar iş, kariyer ve aile konularında vereceğiniz kararlarda sizi destekliyor. Jüpiter’in 2023 sonu düz hareketine geçmesiyle 26 Mayıs’a kadar size arkadaşlarınız, sosyal çevreniz, kariyerinizden kazancınız ile ilgili şans ve fırsatlar sunmaya devam edecek. Uluslararası konular ve eğitim alanındaki girişimleriniz için 26 Mayıs’a kadar olan dönem rüzgârın arkanızdan estiği dönem olacak. Değerlendirmenizi tavsiye ederim. 26 Mayıs sonrası Jüpiter daha içsel temalara dokunacak. Ruhsal konulara ilginiz artabilir. 21 Nisan’da Boğa burcunda kavuşarak 13 yıllık sinodik döngüyü başlatacak Jüpiter ve Uranüs kavuşumu, arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizle alakalı önemli fırsatları ve değişimleri hayatınızda başlatacak. Ortaklı gelirler ve miras konularında kazançlı olacağınız yeni bir döngüyü başlatacaktır. Bu anlamda önünüzdeki üç buçuk yıl bahsettiğim konuların yansımalarını görmeniz için mücadeleniz için çok değerli. Eğitim konuları ve yurtdışı ve başka bir şehre yerleşme ile ilgili konularda 7 Mart 2023’ten beri bazı zorlanmalar ve mücadeleler yaşıyor olabilirsiniz. Bu yıl olacak tutulmalar ile kariyerinizde yükselişle ödüllendirileceksiniz. 21 Ocak–2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile ortak kazançlar, borçlar ve miraslar, nafakalarla alakalı yeni yapılandırmalar, değişim ve dönüşümler gündeme gelebilir. Özellikle 19 Kasım itibariyle bu konuları daha fazla konuşuyor olacaksınız. Özellikle 25 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile ev, aile konularında önemli kararlar vereceksiniz. 8 Nisan’da Koç burcunda olacak Güneş tutulmasıyla, kariyerinizde yeni ve hızlı başlangıçlar sizi bekliyor. 18 Eylül’de Balık burcunda olacak Ay tutulması ile uzun zamandır istediğiniz yurtdışı açılımları ve şehir değiştirme ile alakalı planlar gerçekleşebilir. Bu konuda gelecek teklifler bazı kararsızlıklara sebep olsa da, 2 Ekim’de olacak tutulma ile kararlarınız hızlanacaktır. 30 Nisan-9 Haziran arası kariyerinizle ilgili önemli fırsatlar yakalayabilir ve yoğun bir koşturma içine girebilirsiniz. 4 Eylül ve 4 Kasım arası özellikle sağlık konularında daha dikkatli olalım.

 

ASLAN BURCU ve YÜKSELEN ASLANLAR

Sevgili Aslanlar, sizin için artık yükselme devri başlıyor. 31 Aralık 2023’te Jüpiter’in düz hareketine dönüşü ile kariyer alanınızda fırsatlar ve yükselişler hızlanıyor. 26 Mayıs’a kadar kariyer alanınızda genişleme ve büyüme etkileri sayesinde önemli kademelere ve görevlere geçebilirsiniz. Şansınızın yaver gittiği bir dönem olacak. Özellikle bu tarihe kadar spekülatif yatırım araçlarından önemli kazanımlar elde edebilirsiniz. Kariyerinize faydası dokunacak yeni insanlar tanıyabilirsiniz. 26 Mayıs sonrası sosyal ortamlarda daha görünür olacaksınız. Önemli dernek ve topluluklara üye olabilirsiniz. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen ve yeni kişilerle tanışmak isteyen Aslanlar bu sene çok şanslı. 26 Mayıs sonrası kariyerinizdeki yükselme ile kazançlarınızda artış söz konusu olacak. 25 Mart’ta Terazi burcunda başlayacak Ay tutulmasıyla seyahatleriniz artacak. Yakın çevre ve kardeşlerinizle ilgili gündemleriniz olacaktır. 7 Mart 2023’ten beri Satürn’ün ortak kazançlar, borçlar, miraslar alanından transiti bu konularda önemli düzenleme ve sorumluluklarla sizi meşgul ediyor olacak. Kazançlarınızda olacak iyileşmeler özellikle 26 Mayıs sonrası ödemeler konusundaki yükünüzü hafifletecek. Ortak kazançlar, borçlar ve miraslarla ilgili konularda özellikle 18 Eylül’de Balık burcunda olacak Ay tutulması etkisiyle bu konularda bazı değişiklikler ve akabinde neticelenmeler gündeme gelebilir. 13 Şubat–23 Mart arası Mars’ın Kova burcuna geçişi ile ikili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili durumlarda dikkatli ve temkinli olmanız gerekiyor. 21 Nisan’da Boğa burcunda olacak Jüpiter Uranüs sinodik kavuşumu kariyerinizle alakalı 14 yıllık önemli bir döngüyü başlatacak. İş hayatınız değişiyor. Bu konularda attığınız adımların etkileri ve mücadelesi önünüzdeki üç buçuk yıl daha görünür olacak. 21 Ocak–2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile sizin için de değişimdönüşüm, ortaklık ve ikili ilişkiler vasıtasıyla olacak. 19 Kasım itibariyle kalıcı olarak Kova burcuna tekrar dönecek olan Plüton bu alanla alakalı düzenlemeleri hızlıca gündemine alacak. Tutulmalar sizin seyahatler, yakın çevre, kardeşler, yeni eğitimler ve yurtdışı konularınızı tetikleyerek bu alanlarla ilgili hızlı gündemleri hayatınıza taşıyacak. Özellikle 25 Mart’ta Terazi burcunda olacak tutulma ile seyahatlerin arttığı bir dönem sizi bekliyor. Kardeşlerle ilgili gündemler olabilir. 8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması ile yurtdışı, eğitim, konferanslar ve uzak yolculuklar gündeminize taşınacaktır. 2 Ekim’de yılın son Güneş tutulması yine Terazi burcunda olacak. Bol seyahatli ve kendinizi geliştireceğiniz bir dönem sizi bekliyor. 4 Kasım itibariyle sağlık konularına ekstra dikkat edelim. Taşınma ve yeni yatırımlar konulugündemleriniz olabilir.

 

BAŞAK BURCU ve YÜKSELEN BAŞAKLAR

Sevgili Başaklar, 26 Mayıs’a kadar yurtdışı, eğitim, yeni bir yere taşınma ile ilgili konularda şanslıyken, 26 Mayıs sonrası kariyer konularında daha şanslı olacaksınız. 26 Mayıs’a kadar bu konularda fırsatlar oluşabilir. Yurtdışında ve eğitim amaçlı gittiğiniz yerlerde yeni insanlarla tanışabilirsiniz. 26 Mayıs sonrası Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi ile bu ikili ilişkilerde ve ortaklıklarda daha ciddi adımlar atabilirsiniz. 21 Nisan’da Jüpiter ve Uranüs’ün Boğa burcundaki sinodik kavuşumu 14 yıllık önemli bir döngüyü başlatacak. Yurtdışı, yüksek eğitim, seyahatlerle alakalı hayatınızı etkileyecek gündemlerin başlangıcı olacak. Bu anlamda önünüzdeki üç buçuk yıl çok önemli. Mücadelenizin yansımaları görünür olacak. 7 Mart 2023’ten beri eş, partner, ortaklar, hukuki konular ve davalar ile ilgili zorlayıcı durumlarla karşılaşmış olabilirsiniz. 23 Mart–30 Nisan arası Mars’ın Balık burcunda seyahati kardeşler ve ikili ilişkiler açısından epey hareketli dönemlere işaret ediyor. 21 Nisan itibariyle Uranüs ve Jüpiter’in Boğa burcundaki kavuşumu, iş ve yaşadığınız yerle ilgili önemli kararları ve başlangıçları tetikleyerek 14 yıllık önemli bir sinodik döngüyü başlatacak. Uzaklarda yatırım yapabilirsiniz. Önünüzdeki üç buçuk yıl bu alanlarda mücadele verebilir ve yansımalarını hayatınızda daha net görebilirsiniz. 21 Ocak–21 Eylül arası size bağlı kişiler ve sağlık konuları ile alakalı değişim ve dönüşümler yaşayabilir ve bu konuların üstüne eğilebilirsiniz. Özellikle 19 Kasım sonrası bu konularda köklü değişimler başlar. Tutulmalar hayatınızda parasal alanlarda olacak; bu alanlarda bazı testlerden geçebilirsiniz. 25 Mart’ta Terazi burcunda olacak Ay tutulması ile kazançlarınızla ilgiliyeni gündemler oluşacak. Özellikle ortaklaşa kazançlar, başkalarından gelecek paralar ve miraslarla alakalı şanslı bir yıldasınız. 8 Nisan ve 2 Ekim’deki Güneş tutulmaları ile kardeşler ve yakın çevre arasında olan ortak gelirler ve miraslarla alakalı hızlı sonuçlanacak gündemler olabilir. 18 Eylül’de Balık burcunda olacak Ay tutulması ikili ilişkiler açısından önemli tamamlanmalara zemin hazırlayacak.

 

TERAZİ BURCU ve YÜKSELEN TERAZİLER

Sevgili Teraziler, 2024 yılı ilişkilerinizle ilgili kadersel kararların verileceği bir yıl olacak. 4 Ocak–13 Şubat arası, Mars Oğlak burcunda seyahat ederken ikili ilişkiler adına önemli girişimleriniz olacak. Yeni bir ev ya da gayrimenkul ile ilgili ortaklı girişimleriniz olabilir. Jüpiter’in Boğa burcunda ilerleyişi 26 Mayıs’a kadar ortak gelirler, borçlar ve miraslar alanında önemli gelişmelerin olabileceğini söylüyor. 26 Mayıs sonrası Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi ile uzak yolculuklar, yurtdışı, eğitimler ile ilgili önemli girişimleri destekliyor. 21 Nisan’da Jüpiter ve Uranüs’ün Boğa burcunda kavuşumu 14 yıllık önemli bir sinodik döngüyü başlatacak. Bir yatırım için önemli bir borcun altına girebilirsiniz. Ortaklaşa gelirler ve yatırımlar gündemde olacak. Önümüzdeki üç buçuk yıl vereceğiniz mücadele bu anlamda çok değerli ve görünür olacak.

Sağlığınız ve size bağlı çalışanlarınızla ilgili 7 Mart 2023’ten beri Satürn’ün Balık burcuna girişiyle bazı zorlanmalar yaşamış olabilirsiniz. Bu yıl da yine 18 Eylül Balık burcunda olacak Ay tutulması ile belirsizlik yaşadığınız ve tekrarlayan konular gündeme gelebilir. Bu konularda bir tamamlanma yaşayabilirsiniz. Plüton’un 21 Ocak–21 Eylül’de Kova burcunda seyahat etmesiyle çocuklar, spekülatif alanlar ve hobilerinizle alakalı önemli ve köklü dönüşümler başlayabilir. Özellikle 19 Kasım sonrası bu alandaki dönüşümler daha kalıcı olacaktır. 25 Mart sonrası tutulmalarla birlikte evlilik, birliktelik, ortaklık konuları hızlanacak ve yıl içinde karara bağlanacaktır. Özellikle 25 Mart Terazi burcundaki Ay tutulması, 8 Nisan Koç burcundaki Güneş tutulması ve 2 Ekim Terazi burcundaki Güneş tutulması bu konuda dikkat çeken tarihler olacaktır.

 

AKREP BURCU ve YÜKSELEN AKREPLER

Sevgili Akrepler, özel hayatınızda ciddi kararlar ve yatırımlarla alakalı bir sene sizi bekliyor.13 Şubat21 Mart arası Mars aile ve ev alanınızdan seyahat ediyor olacak. Bu tarihlerde ev, gayrimenkul, ebeveynlerle alakalı konularla haşır neşir olacaksınız. Özellikle aile içi gerginlikler ve ebeveynlerle ilgili sorunlar olabileceğini söylüyor. 26 Mayıs’a kadar ortaklı işlerden gelirler ve , partner konusunda şanslı olduğunuz vakitler olduğu için bu tarihlerde bu konulardaki girişimleri destekliyor olacak, 21 Nisan’da Jüpiter ve Uranüs kavuşumu 13 yıllık önemli bir sinodik döngüyü başlatacak. İkili ilişkiler ve ortaklık konularında sizleri destekliyor. Yeni ve ortaklı gayrimenkul alma konusunda da şanslı bir dönem.Bu konulardaki gayretleriniz ve girişimleriniz, önümüzdeki üç buçuk yıl çok önemli olacak. Özellikle 21 Ocak–2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile kentsel dönüşümde olan yapılarla ilgilenebilirsiniz ya da oturduğunuz evin dönüşüme girmesi ile alakalı harcamalarınız ve gündemleriniz olabilir. Yaşadığınız yerle alakalı düzeniniz değişebilir. Özellikle 19 Kasım sonrası bu konularla ilgili daha net durumlar görülebilir. 26 Mayıs sonrası Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi ile bazı ödemeler, borçlar, krediler ve miraslarla alakalı yeni gündemleriniz olabilir. 9 Haziran ve 20 Temmuz arası Mars’ın ikili ilişkiler ve eş alanında seyahati, eforunuzu daha çok o alana harcayacağınızı anlatıyor. 7 Mart 2023’ten beri çocuk konusu ile ilgili yeni bir düzen kurma ve bazı zorlanmalarla meşgul olmuş olabilirsiniz. Özellikle bekar Akrepler yeni tanıştığı insanlarla özel hayatında zorlanmalar yaşamış olabilir. Bu yıl 26 Mayıs’a kadar ciddi birliktelikleri destekleyen durumlar oluşacak. Bu yıl olacak tutulmalar sağlığınıza ve birlikte çalıştığınız kişilere dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor. Özellikle 25 Mart Ay tutulması ve 2 Ekim Güneş tutulması zamanı, sağlığınızla ilgili bazı hassasiyetler daha görünür olabilir. Bu dönem işiniz ile ilgiliyeni bir ekip kurabilir, ya da ekibinizdeki kişilerle alakalı değişimler yapabilirsiniz. 18 Eylül Balık burcunda olacak tutulma ile çocuklar ve flörtler ile alakalı ciddi kararlar ve gelişmeleri devreye sokabilir.

 

YAY BURCU ve YÜKSELEN YAYLAR

Sevgili Yaylar, Jüpiter iş alanınızda seyahat ederken çalışma alanlarınız ve sorumluluklarınız genişleyebilir. Sağlığınıza daha çok önem verebilirsiniz. 26 Mayıs sonrası, sizin için daha önemli hale geliyor. Çünkü Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi ile evlilikler ve ortaklık konularınız gündeme geliyor. İlişkilerde karar vermek için ya da iş ortaklıkları için 26 Mayıs sonrası çok uygun olacak. Yeni bir eve taşınabilirsiniz. 7 Mart 2023 itibariyle Balık burcuna geçen Satürn nedeniyle ev, yuva ve ebeveynlerle alakalı bazı zorlanmalar yaşıyor olabilirsiniz. Bu konulardaki zorluklar 26 Mayıs sonrası biraz daha rahatlayacak. 21 Nisan’da Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs arasında olacak kavuşum, 14 yıllık önemli bir sinodik döngüyü başlatacak. Yakın çevre ve kardeşlerinizle birlikte yeni iş ve projeleri ve seyahat konularını gündeme getirecek. Bu konularda yapacağınız başlangıçlar ve mücadeleler için önümüzdeki üç buçuk yıl yansımalarını görmek çok değerli olacak. 23 Mart30 Nisan arası Mars Balık burcundan seyahat ederken, özellikle aile ve ev konularında hareketli günler oluşabilir. Müdahale edemediğiniz bazı durumlar yüzünden evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Özellikle bu dönem duygusal olarak fevri hareket etmekten kaçının. 20 Haziran ve 4 Eylül arası ilişkilerinizle alakalı bazı güven problemleri oluşabilir. 21 Ocak2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile kardeşler ve yakın çevrenizde önemli değişim ve dönüşümler olacak. Özellikle 19 Kasım sonrası bu durumlarda hızlanma görülebilir.

Tutulmalar; yeni ilişkiler, çocuklar ve arkadaşlar alanınızdan etki edeceği için bu konuların yıl içinde ekstra önem kazanacağını söyleyebilirim. 25 Mart ve 2 Ekim’de olacak Ay ve Güneş tutulmalarıyla sosyal çevrenizden ve arkadaşlarınızdan önemli destekler görebileceğiniz durumlar öne çıkacaktır. 8 Nisan’da Koç burcunda olacak Güneş tutulması ile yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen Yaylar için şanslı vakitler. 18 Eylül’de Balık burcunda olacak Ay tutulması ile yuva, aile ve taşınma konularında bir karara varabilirsiniz.

 

OĞLAK BURCU ve YÜKSELEN OĞLAKLAR

Sevgili Oğlaklar, 4 Ocak12 Şubat arası Mars, burcunuzda hareket edecek. Özellikle işten kazançlarınız ve yaşam standartlarınızla alakalı önemli girişimleriniz olacak. Yeni bir eve taşınabilir ya da bu konuda arkadaşlarınızın desteğini görebilirsiniz. Jüpiter’in Boğa burcundaki seyahati çocuklar, yeni ilişkiler, şans oyunları, hobilerinizle alakalı yeni girişimleri destekliyor. 26 Mayıs’a kadar uzak yerlerden yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Çocuklarla ilgili plan ve projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. 26 Mayıs sonrası Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi ile sağlık ve size bağlı çalışanlar konusunda önemli gelişmeler olabilir. Ekibinizi büyütebilirsiniz. Sağlık konularında daha araştırmacı olabilirsiniz. 21 Nisan’da Jüpiter ve Uranüs arasında olacak kavuşum 14 yıllık önemli bir sinodik döngüyü başlatacak.Çocuk konuları ile ilgili, spekülatif yatırımlarla alakalı, hobiler ve kişisel alanlar konulu başlangıçlar ve girişimler olabilir. Özellikle önünüzdeki üç buçuk yıl bu alanda yaptığınız girişimlerin ve mücadelenin yansımalarını görmek için çok önemli olacak. Mart 2023’ten beri Satürn’ün Balık burcundaki seyahati kardeşler ve yakın çevrenizle alakalı sorumluluklarınızı arttırmış olabilir. Bu konudaki önemli kararlarınızı 18 Eylül’de Balık burcunda olacak tutulma ile sonuca ulaştıracaksınız. 21 Ocak2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile parasal alanlarınızda ve kazançlarınızda önemli değişim ve dönüşümler olacak. Özellikle 19 Kasım sonrası bu durumlarda daha net değişimler olacaktır. Tutulmalar kariyer ve aile hayatınız arasında olacağı için özellikle 25 Mart ve 2 Ekim’de Terazi burcunda olacak Ay ve Güneş tutulmalarıyla iş konularında önemli değişimler olabilir. 8 Nisan’da Koç burcunda olacak Güneş tutulması ile aile ve yuva konularında yeni başlangıçlar var. Yeni bir yere taşınabilir ya da ev sahibi olabilirsiniz.

 

KOVA BURCU ve YÜKSELEN KOVALAR

Sevgili Kovalar, 13 Şubat23 Mart arası Mars, burcunuzda seyahat edecek. Kariyerinizle alakalı bol bol seyahat edeceğiniz bir dönem olacak. Bu dönem çok çalışmaktan ve seyahat etmekten sağlığınızı lütfen ihmal etmeyin. Jüpiter’in 26 Mayıs’a kadar Boğa burcundaki seyahati ev ve gayrimenkuller alanında oluyor. Bu konuda yeni fırsatlar ve gündemler çıkacak ve siz de değerlendirmek isteyeceksiniz. Daha büyük bir eve geçebilirsiniz. 26 Mayıs sonrası çocuklar ile alakalı yeni gündemleriniz olabilir. Özellikle bu dönem arkadaşlarınızın yönlendirmesi ile spekülatif alanlara yönelebilir, yeni kazançlar elde edebilirsiniz. 26 Mayıs sonrası şans oyunlarında da şansınız yüksek. Özellikle yeni bir hobi edinmek istiyorsanız 26 Mayıs sonrası daha yaratıcı ve şanslı bir dönemde olacaksınız. Yılın ikinci yarısı spekülatif alanlardan kazanç sağlayabilir, gayrimenkul satışından iyi paralar kazanabilirsiniz. Satürn’ün 7 Mart 2023’ten beri Balık burcunda seyahati parasal konularda bazı daralmalar ve zorlanmaları beraberinde getirse de, 26 Mayıs sonrası finansal olarak önemli kazançlar elde edebilirsiniz. 21 Nisan’da Jüpiter ve Uranüs’ün Boğa burcunda yapacağı kavuşum ile 14 yıllık sinodik döngü başlayacak. Taşınmaz gayrimenkullerle alakalı önemli gündemler ve girişimler başlayacak. Bu anlamda bu konulardaki girişim ve mücadelenizin yansımalarını görmek için önümüzdeki üç buçuk yıl çok önemli olacak. Ocak2 Eylül arası Plüton’un Kova burcuna geçişi ile motivasyonlarınızda, fiziksel görünüşünüzde önemli değişim ve dönüşümler yaşayacaksınız. Özellikle 19 Kasım sonrası bunu daha net hissedeceksiniz. 25 Mart itibariyle tutulma mevsiminin başlamasıyla bol bol seyahatler yapacaksınız,uzak yerler ve yurtdışı ile alakalı gündemleriniz olacak. Kardeşler ve yakın çevrenizi de ilgilendiren gündemler özellikle 8 Nisan’da Koç burcunda olacak ve Güneş tutulması ile tetiklenecek. 25 Mart ve 2 Ekimde Terazi burcunda olacak Ay ve Güneş tutulmaları, yurtdışı ve eğitim konularında yeni açılımlara ve girişimlere sebep olacak. 18 Eylül’de Balık burcunda olacak Ay tutulması ile kazançlarınız ve parasal konularda dikkat etmeniz gereken durumların olabileceğini söylüyor.

 

BALIK BURCU ve YÜKSELEN BALIKLAR

Sevgili Balıklar, 23 Mart – 30 Nisan arası burcunuzda seyahat edecek Mars, finansal konular ve yurtdışı planlar, eğitimler ile alakalı konularda gündemleriniz ve yoğunluğunuz olabileceğini söylüyor. Bu dönem sağlığınıza ve bağışıklığınıza ekstra özen gösterirseniz çok iyi olur. Jüpiter’in Boğa burcundaki seyahati yılın ilk yarısı yani 26 Mayıs’ a kadar kardeşleriniz, yeni eğitimler, seyahatler alanında olacağı için bu konularla alakalı şans ve fırsatları önünüze getirecektir. Özellikle bu konulardaki girişimleri yılın ilk yarısı yaparsanız daha verimli olur. 26 Mayıs sonrası Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi ile ev, yuva, ebeveynler alanındaki fırsatları hayatınıza taşıyacak. Özellikle daha büyük bir eve geçmek, bulunduğunuz alanı büyütmek ve yeni bir şehre taşınmak isteyebilirsiniz. Kariyerinizle alakalı özellikle 26 Mayıs sonrası önemli fırsatlar oluşacak. İş konusunda yılın ikinci yarısı sizin için daha şanslı olacak. 21 Nisan’da Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs’ün kavuşması ile 14 yıllık önemli bir sinodik döngü başlayacak. Bu kavuşumun etkileri kardeşler, taşınma, eğitimler ve seyahatler alanında olacak. Dolayısıyla bu alanlardaki başlangıçlar ve mücadelelerin yansıması için önünüzdeki üç buçuk yıl çok önemli olacak. 7 Mart 2023’ten itibaren Satürn’ün Balık burcuna geçişi ile bazı konularda müdahale edemediğiniz durumlar ve arkanızdan gizli kapaklı yürütülen işler olmuş olabilir. Ruhsal olarak da zorlandığınız bu konular özellikle hayatınızda yeni kararlar vermek adına belirleyici olacak. Özellikle yükselen Balıklar için fiziksel olarak daralma, zayıflama konularında pozitif etkileri de olmuştur. Bu konularda bu sene girişim yaparsanız da gökyüzü tarafından destekleniyorsunuz. Bu sene olacak tutulmalar hayatınızda finansal konuları etkileyecek ve hızlandıracak. Özellikle kendi paranızı kazanacağınız ve finansal durumunuzu ilerleteceğiniz fırsatlar oluşacaktır. Eğitim ve yurtdışı bağlantılı işlere odaklanabilirsiniz. 25 Mart Terazi burcunda olacak tutulma ile yeni ödemeler ve ortak kazançlar oluşabilir. 8 Nisan Koç burcunda olacak tutulma ile kazanç hanenizde önemli başlangıçlar ve kazanımlar oluşacaktır. 18 Eylül’de Balık burcunda olacak ay tutulması kariyeriniz, motivasyonlarınız ve fiziksel görünüşünüzle alakalı önemli değişimleri gündeminize taşıyacaktır. Yılın son tutulması olan 2 Ekim’de Terazi burcunda olacak Güneş tutulması ortaklaşa kazançlar ve ödemelerle alakalı konuları başlatacak. Miraslarla alakalı da gündemleriniz olabilir. 21 Ocak–2 Eylül arası Plüton’un Kova burcundan seyahat etmesi ile ruhsal olarak önemli değişim ve dönüşümlere yolculuğunuz başlayacak. Okült konulara ilgi duyabilirsiniz. Özellikle 19 Kasım sonrası bu alanda ve yolda daha kararlı adımlar atabilirsiniz.

Betül MASTAR ÇALIK

 

 

 

Betül Mastar Çalık

Betül Mastar Çalık │ ASA, ISARCAP Profesyonel Astrolog
1 Mart İstanbul doğumluyum. Kocatepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde İktisat bölümünü bitirdim. Bilgi Üniversitesi’nde iki yıl İşletme Yüksek Lisansı yaptım. Digitürk, Garanti Bankası, TTNET ve Telekom olmak üzere uzun yıllar Kurumsal’da Satış Yöneticiliği yaptım. Oğlumun doğması ile hayata bakışım ve arayışlarım beni Astroloji ile tanıştırdı. Öner Döşer tarafından her yıl Türkiye’de düzenlenen ve birçok ülkeden yabancı astrologların katıldığı Uluslararası Astroloji Günlerinde katıldığım bir seminerle profesyonel olarak bu işe başlamaya karar verdim. 3 yıl boyunca Öner Döşer’in AstroArt Astroloji Okulun’da Temel, Orta ve İleri seviye Klasik Astroloji eğitimlerini tamamladım ve sınavlarından başarı ile geçerek mezun oldum. Bu süreçte; AstroArt Astroloji Okulun’dan ilave olarak Temel ve İleri Seviye Harita Okuma, Soru ve Seçim Astrolojisi, Rektifikasyon, Astrolokalite(Coğrafi Astroloji), Finans Astrolojisi, Tıbbi Astrolojisi uzmanlaşma eğitimlerini tamamladım. Daha sonra International Society for Astrological Research yani ABD’nin önde gelen Uluslararası Astroloji Araştırmaları Topluluğu ISAR’ın Danışmanlık İlkeleri ve Etik Farkındalık eğitimlerini 2 gün boyunca tamamlayarak ve sınavını da geçerek, ISAR’ın düzenlediği 6 saatlik Uluslararası Profesyonel Astroloji Yetkinlik sınavına girmeye hak kazandim. Bu sınavdan da başarı ile geçerek ISAR CAP ünvanını kazandım.
Reiki ile tanışmam 2023 yılında İsmail Bülbül hocam sayesinde oldu. Bu şifalı enerjinin etkilerini kendimde ve çevremde deneyimlerken, şifalandım. Reiki 2. seviyede bulunmaktayım. Bu alandaki öğrenme yolculuğum İsmail Bülbül hocamın ışığında devam etmektedir.

Yorum yap

İnternet üzerinden dijital yayın hayatına ilk olarak 2013 yılında başlamış olan Varoluş Dergisi, kısa bir aradan sonra şimdi yeniden okurları ile birlikte. Değerli yazarlarımız, Spiritüalizm, Reiki, Yoga, Astroloji ve Yaşam alanlarında, siz değerli okurlarımız için yazıyor…

Arşivler