Varoluş Dergisi

MASTERCHEF’DE 3 EVET ALDIĞIM VEGAN PATLICAN KEBABI TARİFİ

Masterchef ‘te şeflerimizi şaşırtan ve heyecanlandıran, Somer şeften: ‘Bu tabak beni vegan yapar’yorumunu alan, o meşhur Vegan Patlıcan Kebabı tarifi ile sizlerleyim, haydi tarife geçelim.

Malzemeler

 2 adet Patlıcan

2 adet Pancar

250 gram haşlanmış Meksika Fasulyesi

250 gram Nohut

250 gram Bezelye

10 yemek kaşığı Tahin

1 adet Limon

2 diş Sarımsak

5 yemek kaşığı Galeta unu

Dekorasyon için

 Yağda Trüf Mantarı

Kurutulmuş Yağda Domates

1 adet Lavaş

Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz, sonrasında 3-3.5 parmak kalınlığında kalın kalın kesiyoruz, her yüzeyine çatal batırıp tuz döküyoruz, tavada zeytinyağı ile karamelize edip 200 derece fırında pişene kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

Köftelerimiz için meksika fasulyesi, rendelenmiş pancar, tuz karabiberi blendırdan geçiriyoruz kıvamının oturması içinde galeta unu ilave edip, şekil verip yağlı fırın tepsisiyle fırınlıyoruz, yaklaşık 10 dakika içinde hazır olacaklardır.

Tahin sosumuz için, tahin, limon suyu, tuz, sarımsak ve bir miktar suyu blendırdan geçiriyoruz, sosumuzu kenara alıyoruz, haşlanmış nohutlarımıza belirli miktar sostan ilave edip blend ediyoruz, su ilave ederek humusun kıvamını ayarlıyoruz, ve buz ilave ederek pürüssüz kıvam elde ediyoruz içerisine 1 yemek kaşığı trüf mantarı ilave ederek iyice blendırdan geçiriyoruz.

Bezelyeleri kaynayan suda 5-6 dakika kaynatıp, renklerini korumaları için buzlu suda blanch ediyoruz.

Lavaşlarımızı küçük parçalara ayırıp yağda kızartıyoruz.

Tabaklama

Öncelikle tabağın tam ortasına gelecek şekilde humusumuzu yayıyoruz, üzerine patlıcan, onun üzerine pancarlı vegan köfte, onun üzerine ekmek kıtırları, ve en üstünden tahin sosu hafif akıtıyoruz, tabandaki humusun üzerini, trüf mantarı, kurutulmuş yağda domates ve blanch edilmiş bezelyelerle dekore edip, tabağımızda görsel şölen oluşturup, renk kontrast geçişini ön plana çıkarıyoruz ve şeflerimizden 3 evet alıp, sevdiklerimizden de teşekkürleri kapıyoruz.

Afiyet olsun.

 

Ali Onur Alper

Ben Ali Onur Alper. 1989 yılında Gaziantep'te doğdum. Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladığım lisans eğitimim boyunca ağırlıklı olarak şifalı bitkiler üzerinde çalıştım. Uluslararası projelere katıldığım lisans eğitimim sonucunda Mutfak Sanatları Akademisi'nde Aşçılık eğitimi alıp 5 yıl boyunca Türk Hava Yolları'nda Uçan Aşçı olarak çalıştım. Dünyayı dolaştım. Akabinde California'ya taşınarak 1 yıl kadar burada çalıştım. İnsan Kaynakları ve İşletme üzerine ayrı ayrı yüksek lisans eğitimimi tamamladım ve akabinde Sola Unitas'da koçluk eğitimi aldım. Türkiye'ye döndükten sonra nihayet hocam İsmail Bülbül ile Reiki'ye dahil oldum. Yalnızca şu ana kadar öğrendiklerim değil, kişisel farkındalığımı da üst düzeye çıkartan bir deneyimle hayatımın en keyifli zamanlarını yaşıyorum. Siz değerli Varoluş Dergisi okurlarıyla bulunmaktan büyük keyif duyuyorum.

Yorum yap

İnternet üzerinden dijital yayın hayatına ilk olarak 2013 yılında başlamış olan Varoluş Dergisi, kısa bir aradan sonra şimdi yeniden okurları ile birlikte. Değerli yazarlarımız, Spiritüalizm, Reiki, Yoga, Astroloji ve Yaşam alanlarında, siz değerli okurlarımız için yazıyor…

Arşivler