Varoluş Dergisi

FATTEH TARİFİ

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır, aman dikkat bu havalara, bir sıcak bir soğuk derken hasta olmayalım. Hasta olmak demişken, tahinin hem hücre temizleme hem de protein değeri yüksek olduğu için bağışıklığı güçlendirdiği, kilo kontrolüne destek olduğu söylenmektedir. Tahinli besinler tok tutma özelliğine sahiptir, bu yüzden tahinli tariflere de yer verelim. Orta Doğu’nun en sevilen tariflerinden olan, Suriye Mutfağı’nda büyük yeri olan, Lübnan ve hatta Osmanlı zamanlarında da çok sevilerek tüketilen, malzeme olarak da ekonomik Fatteh Tarifimize geçelim.

Fatteh Malzemeler

2 Suriye Lavaşı (bulamazsanız normal lavaş da kullanabilirsiniz)

2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut

Yarım Çay Bardağı Yemeklik Sıvı Yağ

Tuz ve Karabiber

Sosu İçin Malzemeler

6 Yemek Kaşığı Tahin

3 Diş Sarımsak

1 Adet Limon Suyu

1 Çay Bardağı Su

Süslemek İçin

1 Adet Domates

1 Adet Biber

3 Dal Maydanoz

5 Adet Zeytin

1 Tutam Susam

Evinizde bulunan istediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Öncelikle sosu için, blender içerisine tüm sos malzemelerini atalım ve pürüzsüz ve koyu akışkan kıvam alana kadar karıştıralım, tadına bakarak tuz ilave edelim, sosumuzu rahat kullanabilmek için güzel bir şişenin içerisine alalım, bu sosu yemeklerin yanında istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Buzdolabında muhafaza edelim.

El yordamıyla ufalanmış lavaşları, geniş bir tavada kızgın yağ ile arkalı önlü kızartalım, kızarmış ekmeklerimizi geniş bir servis kasesine alalım, nohutları ısınmaları için kaynar suda 1-2 dakika kaynatalım, süzelim, ekmeklerin üzerine ilave edelim. Üzerine tahin sosumuzu dökelim, ekmekleri kızarttığımız yağımızı kızdırıp nohutlarımızın üzerine, kontrollü bir şekilde gezdirelim, üzerine dilimlenmiş sebzeler ile dilediğimiz gibi süsleyelim, sıcak servis edelim.

Afiyet Olsun.

Ali Onur ALPER

 

Ali Onur Alper

Ben Ali Onur Alper. 1989 yılında Gaziantep'te doğdum. Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladığım lisans eğitimim boyunca ağırlıklı olarak şifalı bitkiler üzerinde çalıştım. Uluslararası projelere katıldığım lisans eğitimim sonucunda Mutfak Sanatları Akademisi'nde Aşçılık eğitimi alıp 5 yıl boyunca Türk Hava Yolları'nda Uçan Aşçı olarak çalıştım. Dünyayı dolaştım. Akabinde California'ya taşınarak 1 yıl kadar burada çalıştım. İnsan Kaynakları ve İşletme üzerine ayrı ayrı yüksek lisans eğitimimi tamamladım ve akabinde Sola Unitas'da koçluk eğitimi aldım. Türkiye'ye döndükten sonra nihayet hocam İsmail Bülbül ile Reiki'ye dahil oldum. Yalnızca şu ana kadar öğrendiklerim değil, kişisel farkındalığımı da üst düzeye çıkartan bir deneyimle hayatımın en keyifli zamanlarını yaşıyorum. Siz değerli Varoluş Dergisi okurlarıyla bulunmaktan büyük keyif duyuyorum.

Yorum yap

İnternet üzerinden dijital yayın hayatına ilk olarak 2013 yılında başlamış olan Varoluş Dergisi, kısa bir aradan sonra şimdi yeniden okurları ile birlikte. Değerli yazarlarımız, Spiritüalizm, Reiki, Yoga, Astroloji ve Yaşam alanlarında, siz değerli okurlarımız için yazıyor…

Arşivler