Varoluş Dergisi

NEFESLE POTANSİYELE YOLCULUK

Psikolog Abraham Maslow “Bir kişinin değişmesi için gerekli olan şey, kendi hakkındaki farkındalığının değişmesidir” der. Bu sözü çok severim.  Her birimiz kendi hayatımızın yaratıcısıyız. Farkındalıklar bizi geliştirir, hayatımızı değiştirir.

Bir beden içerisinde dünya deneyimini yaşayan ruhlar olarak içinde bulunduğumuz muhteşem bedenleri nasıl kullanıyoruz?

Eğitimlerimde bunu bir metafor ile anlatmayı seviyorum. Sizin de şimdi bir araba hayal etmenizi istiyorum. Dünyanın en hızlı, en göz alıcı, üstü açılan, en gelişmiş teknolojiye sahip bir arabanın sahibisiniz ve arabayı kullanmaya başladınız. Fakat siz bu arabayı en basit haliyle kullanıyorsunuz; hep 2. viteste, sabit hızda. Arabanın özelliklerinden veya donanımından haberiniz yok. Kapasitesinin farkında bile değilsiniz.

Solunum sistemini, sinir sistemini ve beynin fonksiyonlarını bilmeden yaşamak tam da böyle, 2. viteste araba kullanmak gibi.

Bu durum güvenli olabilir ve gerçek potansiyelimizi fark etmeden yıllarca yaşayabiliriz. Ama bunun yeterli olmadığını fark ettiğiniz an önce hemen nefesinize bakın. Bana göre bu alandan çıkışın ilk anahtarı nefes farkındalığıdır.  Nefes varoluşun ruhumuza üflediği sonsuz ve sınırsız olan yanımızdır. Nefesteki blokajları kaldırdığımızda ve tam kapasite ile nefes alıp verdiğimizde arabanın kapasitesinin farkına varan kişi oluruz.  Kendimizle, yaşamla, korkularımızla mücadelemiz yavaşlar. Tüm evren bizim mutluluğumuz için çalışmaya başlar.

Nefes çalışmaları deneyimlemeyenler için basit gibi görünebilir ama değiştirme ve dönüştürme gücü yüksek bir tekniktir.  Nefesi kullanarak ortak bilinç alanında evrenin enerjisi ile birlikte hareket ettiğinizde bütünün gücünü de yaşamınızda hissedersiniz.

Dünyaya geldiğimizde mükemmel çalışan nefes alışverişimizi ilerleyen zamanda yaşadığımız stres, kaygı, öfke gibi duygular ile kısıtlarız.  Tekrar diyafram nefesi almak, doğru nefes almayı hatırlamak neşe, sevgi gibi duyguları da yoğun hissetmemizi sağlar.

Günde ortalama 22.000 kez nefes alıyoruz. Başlangıç olarak günde 5 dakikanızı diyafram nefesi çalışması için ayırmanızı öneriyorum. Bu süre ortalama 100 nefese denk gelir. Diyaframı kullanarak bilinçli şekilde günde 100 defa nefes alıp vermek zihnin istem dışı düşüncelerini kontrol altına almayı, bedensel sağlığı ve varlığımızın bütünle bağlantısını destekler.

Diyafram Nefesinin en pratik hali oturarak yapılan çalışmadır.

  • Omurganız dik duracak şekilde oturun,
  • Nefes alışverişinizi daha iyi hissetmek için bir elinizi göğsünüze ve diğerini karnınıza yerleştirin,
  • Burnunuzdan acele etmeden nefes alıp verin,
  • Nefes alırken karnınız şişecek ve nefes verirken karnınız inecek şekilde 5 dakika boyunca çalışabilirsiniz.

Kendinize bu süreyi ayırmanızı ve değişim için ilk adımı atmanızı tavsiye ediyorum.

Nefes, bizi hayata bağlayan mucizedir. Siz inanmış olageldiğinizden çok daha büyüksünüz, potansiyelinizin tamamını etkinleştirmek için nefesinizi kullanmayı ihmal etmeyin.

Sevgiler,

Şengül TUNCER

 

Şengül Tuncer

Uzun süre global şirketlerde zihnini dinleyerek çalışmış bir ruhum.

2010 yılında önce “Reiki”, daha sonra meditasyon yaparken doğru nefes alamadığımı fark ettiğimde ise “Nefes” hayatıma girdi. O andan sonra gölgede kalan yanlarım yavaşça aydınlandı, özgürleştim.

Sonra kalbimin sesini dinlemeyi öğrendim. Çok şanslıyım, çünkü yaşam misyonumu fark ettim ve hayatım muazzam şekilde değişti.

Tüm bu deneyimlerimi Kurumsal Nefes Eğitimleri ile ve İstanbul Ataşehir’de ki ofisimde Bireysel Nefes seansları, Reiki, NLP ve EFT gibi gelişim ve şifa tekniklerini etkin şekilde uygulayarak insanlarla paylaşıyorum.

Çünkü kendi tekamülümün farkına vardım, şimdi sıra başkalarının da değişimine katkıda bulunmakta.

Sevgiyle…

Yorum yap

İnternet üzerinden dijital yayın hayatına ilk olarak 2013 yılında başlamış olan Varoluş Dergisi, kısa bir aradan sonra şimdi yeniden okurları ile birlikte. Değerli yazarlarımız, Spiritüalizm, Reiki, Yoga, Astroloji ve Yaşam alanlarında, siz değerli okurlarımız için yazıyor…

Arşivler